18 gode grunde til at bruge WordPress

I denne artikel får du 18 gode grunde til at bruge WordPress til udarbejdelsen af din hjemmeside eller webshop. Er du usikker på, hvilket CMS-system du skal bruge? Vi udarbejder alle vores kunders hjemmesider og webshops i WordPress.

18 gode grunde til at bruge WordPress

Få 18 gode grunde til at bruge WordPress og blive klogere på CMS-systemet. Læs nedenstående punkter.

1. Udbredt CMS-system

WordPress er det mest udbredte CMS-system til hjemmeside- og webshop-løsning i verden. Dette underbygges af at 27% af alle verdens webløsninger i 2016, blev udarbejdet i WordPress CMS.

En af de mest centrale årsager til den store popularitet er den fantastiske brugervenlighed, samt de mange muligheder for design og funktionalitet

2. WordPress Communitiet

Grundet dens store popularitet som CMS system, har wordpress et kæmpe netværk af brugere. Derfor er der altid stor hjælp at hente, til næsten ethvert problem.

3. WordPress er Open Source

At WordPress er, Open Source betyder i alt sin enkelthed, at CMS-systemet er tilgængeligt for alle. Over hele verden sidder der udviklere, der hele tiden forsøger, at gøre WordPress bedre.

Endvidere vil du altid, i tilfælde af opståede udfordringer, kunne kontakte mere end én fagperson, da WordPress kan praktiseres af mange – og ikke blot en enkelt udbyder.

4. Let at sætte op, administrere og opdatere

WordPress er det perfekte CMS system at starte op på for enhver lille virksomhed. Har man nogenlunde IT-kundskaber, er det muligt at sætte op og benytte.

5. Søgemaskinevenligt

WordPress som CMS-system, er meget søgemaskinevenligt, hvis det sættes rigtigt op. Det vil sige, at der er større sandsynlighed for at din hjemmeside eller webshop rankere højere på Google i modsætning til andre CMS-systemer.

6. Brugervenligt CMS-system

En af de mange grunde til, at WordPress er blevet så populært og udbredt er, fordi det er nemt at bruge for slutbrugeren. Når hjemmesiden eller webshoppen er udarbejdet og kunden modtager denne, er det nemt for kunden at redigere, opsætte billeder og tekster, som de ønsker det. Du behøver ikke, at kunne det hele fra starten af. Er der ting, du ikke forstår vil dette være nemt, at lære hen af vejen.

7. Kræver ingen kodning

Hvis man ikke er den store kodenørd, behøver du sådan set slet ikke skrive en eneste linje kode. Det står i skarp kontrast til Magento, som kræver en hel del PHP kodning, for at kunne fungere optimalt (hvilket er en fordel for en, der kan finde ud af det, da det så giver en vis frihed).

8. Nye opdateringer

Udviklingen af WordPress stopper aldrig, grundet den store popularitet. Dette medfører jævnlige opdateringer, men også at du benytter et system, som hele tiden bliver mere sikkert og bedre. Du kommer derved ikke til, at sidde med et system der er forældet.

9. Tusindvis af professionelle temaer

Det gode ved WordPress, er især alle de temaer folk udvikler. Dette giver dig alle funktionerne du har brug for.

10. Plugins giver et hav af muligheder

Igen slipper du for brug af kodning med de millioner af plugins, både gratis og betalte, der findes til alle mulige slags problemer. Sidder du med et problem, findes der næsten garanteret et plugin der kan løse det.

11. Koster mindre at have stående

WordPress koster mindre serverplads at have stående, da det ikke fylder ret meget i modsætning til Joompa, Drupal og Magento, som alle sammen kræver en hel del serverplads.

12. Nemt at integrere med andre services

WordPress har derudover utrolig nemt ved at integrere med kontakt formularer såsom Contact Form 7 og Gravity Forms og mail systemer såsom Mailchimp, Activecampain o.l.

13. Multimedia Hosting

Du kan uploade alle mulige forskellige typer filer såsom billeder, pdf, videoer o.l. rigtig nemt via deres mediebibliotek. Derinde kan du endda også hurtigt ændre beskrivelsen og alt tagget på billedet.

14. Mobilvenligt

Det bliver vigtigere og vigtigere, at have en hjemmeside, som er mobilvenlig. Som CMS system er WordPress allerede mobilvenligt i form af sine mange temaer.

15. Flere forskellige e-commerce løsninger

Der er flere forskellige slags e-commerce løsninger til WordPress, der gør din hjemmeside til en komplet webshop løsning på kort tid, så du kan tjene penge.

16. Tidsindstil dine blog posts

Da WordPress startede som blog, har den alverdens features til din blog. Du kan endda spare tid, ved at tidsindstille dine posts, så de poster mens du er væk og eksempelvis med en uges mellemrum, så du kan skrive dem når du har tid.

17. Brugersystem

Der findes et fantastisk brugersystem, der gør det rigtig nemt at have alle slags brugere, inklusiv et membership site, hvor du kan lave eksklusivt indhold kun til dem der er logget ind.
Administrator: Kan alt på siden
Editor: Kan udgive indlæg, sider o.l, også for andre brugere.
Author: Kan udgive sine egne indlæg, sider o.l.
Contributor: Kan skrive egne indlæg, men ikke udgive dem.
Subscriber: Kan kun styre sin egen profil (god brugerniveau til eksempelvis et membership site).

18. WordPress bliver kun bedre

WordPress har top klasse udviklere, og derfor bliver WordPress kun bedre og bedre med årene. Der kommer tit nye opdateringer ud med forbedringer. Og hvis du husker tilbage på grund 1, så er WordPress open-source, hvilket gør, at alle udviklere kan gøre bruger oplevelsen bedre, så det forbliver med at være det bedste CMS system derude.

Konklusion

Vi bruger selv WordPress, især på baggrund af alle disse fantastiske grunde. Intet slår WordPress på brugervenlighed og intuitive løsninger. Skal du dog i gang med en kæmpe webshop og har kvalitets PHP kodere i dit team, så er WordPress ikke CMS systemet for dig, men derimod et af de andre mere kodetunge systemer. Et system som Magento har et hav af muligheder, når bare man kan finde ud af kodningen bag.

Har du brug for, at få uddybet nogle af punkterne eller bare har spørgsmål til CMS systemet? Kontakt Aveo i dag og hør nærmere. Du kan komme i kontakt med os via. mail kontakt@aveo.dk eller pr. tlf. 70 40 40 50.

Vi ser frem til at inddrage dig i mulighederne 🙂

Anders Linddahl
Partner | Head of Web & Support
al@aveo.dk 70 40 40 50
Sidst opdateret:
05 / 10 / 2023
Hjemmeside