Webtilgængelighed sikrer, at websites er brugbare for alle, inkl. personer med handicap. Det indebærer tilpasninger som brug af korrekt HTML for skærmlæsere, høj farvekontrast og tastaturnavigation. Overholdelse af standarder som WCAG er centralt for at opnå en inkluderende digital oplevelse.
På denne side kommer vi omkring nedenstående punkter:
Helt simpelt handler webtilgængelighed om at gøre websites, apps osv. mere brugbare for alle – inkl. personer med handicap. Det handler i al sin enkelthed om, at alle med et synshandicap, hørenedsættelse, bevægelsesbegrænsning, kognitive udfordringer eller andre funktionsnedsættelser også kan navigere, forstå og interagere med indholdet.
For at sikre webtilgængelighed bør du overholde WCAG (Web Content Accessibility Guidelines), der er bygget op om fire grundlæggende principper, som er følgende:
Det handler om, at indholdet skal være let forståeligt. Det vil sige, at uanset forudsætninger skal en bruger kunne tage al information ind. Her gælder det fx, at der er:
Det handler om at gøre websteder og apps nemmere og mere effektive at bruge. Navigationen skal være logisk og intuitiv. Her gælder det fx, at:
Brugerne skal nemt kunne forstå både indholdet og funktionerne på sitet. Derfor skal siden:
Her handler det om, at webstedet skal fungere stabilt for alle brugere, uanset hvilket hjælpemiddel de benytter.
I EU og Danmark skal alle offentlige hjemmesider overholde WCAG, som sikrer, at alle borgere kan få den information, de søger, uanset hvad.
Fra d. 28. juni 2025 gælder den nye lov om webtilgængelighed. Loven gælder bl.a. webshops. Dog er det vigtigt at understrege, at mikrovirksomheder er undtaget. Her beskrives mikrovirksomhederne, der ikke er inkluderet i den lov, som:
Derudover kan virksomheder søge om fritagelse, hvis der er uforholdsmæssigt store omkostninger forbundet med at leve op til kravene.
Hos Aveo vil vi meget gerne hjælpe din virksomhed med webtilgængelighed. Da vi ikke kan stå for det juridiske, beder vi dig først og fremmest om at få hjælp fra en ekstern konsulent, der kan udarbejde en rapport over, hvilke tiltag der konkret skal foretages på siden.
Det er denne rapport, vi arbejder ud fra, da den beskriver de mangler, dit site har, og de forbedringer, vi muligvis kan implementere for dig. Når justeringerne er foretaget, skal den eksterne konsulent også bistå med at udarbejde en tilgængelighedserklæring.
Du behøver ikke at købe et langt samarbejde hos os. Vores support estimerer, hvor lang tid opgaven vil tage, og derefter får du et klippekort til den estimerede tid, det vil tage.
Hvis du er interesseret i at få vores hjælp til at gøre din hjemmeside eller webshop webtilgængelig, kan du kontakte os på tlf. 70 40 40 50.
Kontakt
Info
Ydelser
Hjemmeside
Webshop
Info
Hjemmeside
Ydelser
Webshop
Stolt sponsor af: