Hos Aveo lever og ånder vi for CMS’et WordPress. Vi laver kun WordPress Hjemmesider. Vi følger med i de gængse trends der er på markedet og vi er altid på jagt efter den bedste sammensætning af plugins, der giver den bedste løsning for vores kunder. Vi har i dette blogindlæg fundet 8 typer af plugins, som du SKAL have på din hjemmeside og kommet med konkrete eksempler på plugins. Bemærk at vi ikke anvender affiliate links så valget af plugins er 100% objektiv. Er du interesseret i, at finde ud af hvad sådan en hjemmeside med alle disse plugins koster, så kan du her få et prisestimat af os.
1. Cache
Et cache plugin sætter fart på din hjemmeside. At din hjemmeside skal kunne hentes hurtigt har betydning for både brugerens oplevelse og konverteringen heraf, men også for Googles vurdering af din side såsom kvalitetsscore.
Kort fortalt gør cachen det, at den gemmer en udgave af filerne som udgør hjemmesiden så den kan leverer den hurtigere da den besøgende ikke skal hente alle filerne fra ny af. Desuden har en cache ofte funktioner såsom “minifing” af CSS, Javascript og HTML kode således, at koden fylder mindre. Ved brug af cache kan du desuden minimere dit forbrug af båndbredde på din server.
Et cache plugin såsom W3 Total Cache eller WP Super Cache kommer ofte med en lang række features. At indstille en cache helt korrekt kan være en kompleks sag, da konfigurationen kan være forskellig fra hjemmeside til hjemmeside. Det kræver en viden omkring de enkelte features i cachen, men også hvordan hjemmesiden og serveren ellers er konfigureret. Desuden fungerer processen ofte som en “trial and error”, hvor man bliver nødt til at teste nogle af indstillingerne af for at se hvad der er den bedste opsætning.
Populære plugins
Bonustrick:
Kombinér dit cache plugin med en CDN og/eller sæt en cache op på serverniveau så du får max turbo på din hjemmeside.
2. Sikkerhed
WordPress er verdens mest populære CMS. Men som det utrolig populære system det er, gør det også, at mange forsøger at kompromitere WordPress hjemmesider. Langt de fleste hackerangreb sker ikke direkte målrettet mod dig, men er maskiner der automatisk løber internettet igennem og kender til velkendte sikkerhedshuller, hvor de placerer ødelæggende kode i dine filer.
Et hackerangreb kan ske på flere måder og med forskellige formål. Langt de fleste hackerangreb foregår ved, at din WordPress side ikke er opdateret og har forældet kode. Disse “hackerrobotter” får derfor adgang igennem forældet kode og placerer et script/en kode – en såkaldt “backdoor” – der gør, at man kan skrive kode ind i WordPress hjemmesiden. Herfra kan hackeren f.eks. udsende spam igennem WordPress’ wp_mail()-funktionen eller placerer reklamelinks rundt omkring på dit site. De fleste hackere gør det med økonomisk gevinst for øje, men der ses også nogle der gør det for “jagten”- for sjov.
Blandt de populære sikkerhedsplugins anbefaler vi WordFence og iThemes Security Pro som kombination. Disse kommer med en række funktioner. Blandt andet indeholder de en blacklist af disse automatiske robotters IP-adresser og afværger dem, du kan scanne hjemmesiden og finde kode der ikke matcher WordPress’ normale kode som oftest er hackerens kode. Ligeledes kommer den med anbefalinger til, hvordan du proaktivt kan handle for at forhindre angreb såsom at ligge kontrolpanelet på en anden sti end /wp-admin/ samt at admin user ikke har ID 1.
Populære plugins
Bonustrick:
Ha’ så få plugins og temaer som muligt på din hjemmeside. Hold dem altid opdateret og slet dem du ikke bruger.
3. SEO
At placerer sig højt på Google’s organiske søgenetværk kan blive en utrolig profitabel forretning. Nu er det ikke SEO det skal handle om i dag, så derfor “nøjes” vi med at fortælle hvordan SEO plugins kan hjælpe din SEO-indsats i stedet.
De fleste temaer bryster sig ved at være “SEO-optimeret”. De har altså den basale opsætning, som er velkendt at man skal have for at opnå gode placeringer i Google. Det er dog ikke nok til, at komme til tops hvorfor man selv eller et SEO-bureau skal i gang.
De to mest populære SEO-plugins til WordPress er Yoast SEO og All In One SEO Pack. Disse plugins kommer med en række features, der hjælper dig med at SEO-optimere din hjemmeside. Den tilbyder dig bl.a. at kunne skrive meta descrptions, meta titles og et XML-sitemap.
Populære plugins
Bonustrick:
Glem ikke at tænke linkbuilding ind i din SEO. Det er en super effektiv teknik, der ofte ikke udøves nok.
4. Pagebuilder
Man kan opbygge sine WordPress undersider på to måder; den gammeldags metode med kode igennem HTML, CSS og Javascript eller benytte en “pagebuilder” der ud fra “drag’n’drop”-princippet forvandler det du ser på skærmen til kode – uden at du behøver at skrive en linje kode selv.
Du kan med disse pagebuilders skabe flotte undersider lynhurtigt og opnå en kreativitet igennem deres biblioteket af elementer, som du ellers aldrig havde kunne kode selv.
Populære plugins
Bonustrick:
Tjek pagebuilderens egen demo-udgave af deres plugin. Her er ofte muligt, at få kreative indspark til, hvordan de har opbygget flotte sider med deres egen pagebuider.
5. Nyhedsbrev
At indsamle og udsende nyhedsbreve til nye og eksisterende kunder burde være en vigtig del af din markedsføring. At samle emails på din hjemmeside til din liste er et meget aktuelt sted.
Når det kommer til nyhedsbreve skal du ofte bruge to systemer: det ene system der reelt ER nyhedsbrevssystemet såsom MailChimp eller ActiveCampaign. Desuden skal bruge et system, der kan indsamle og sende data (såsom navn og email) imellem hjemmesiden og nyhedsbrevssystemet.
Med plugins såsom ConvertPlus eller PopupMaker har du mulighed for, at lave forskellige indsamlingstyper af email lister. Disse typer plugins arbejder alle ud fra det mål, at du skal opnå den højeste konvetering som muligt. Du får funktioner såsom modal popup der fylder hele skærmen eller en mere elegant slidein som kan komme f.eks. når en besøgende at ved at lukke siden, efter x antal sekunder eller x procent nede på siden.
Populære plugins
Bonustrick:
Giv dine besøgende en gulerod for, at tilmelde sig dit nyhedsbrev såsom rabat eller en e-mail med nogle tricks.
6. Formular
Formularer er rigtige vigtige på din hjemmeside. Formularer gør det let og enkelt for den besøgende, at kunne komme i kontakt med dig eller fremsende informationer du skal bruge.
Vi ser en tendens til at bruge formularer på 2 måder: At indsamle henvendelser eller til at indsende informationer som en form for blanket. Mange plugins såsom Gravity Forms fungerer som “Drag’n’Drop”. Du kan derfor uden at kode lave formularen for kunden let og enkelt, men også designe den mail der udsendes på en flot måde.
Husk at have SSL/HTTPS på din hjemmeside når den besøgende kan taste oplysninger ind og fremsende.
Populære plugins
Bonustrick:
Benytter du dine formularer til at indsamle henvendelser så hold antallet af felter på et absolut minimum. Jo flere felter jo større frafald.
7. Statistik
Hvor mange besøg har du? Hvor lang tid bliver de? Fordeling af køn, geografi og alder? Alt sammen er utrolig værdifuld viden om din hjemmeside – og dermed virksomhedens online eksistens.
Når vi snakker statistikker på din hjemmeside er der næsten kun ét system der gør sig gældende. Google Analytics er alle overlegne og arbejder perfekt sammen med Googles andre produkter såsom Google AdWords.
Med pluginnet Monster Insights kan du let sammenkoble din Google Analytics profil med din hjemmeside. Du opretter blot en profil på Google Analytics, downloader pluginnet på din hjemmeside og logger ind med din Google Analtyics profil på din hjemmeside med pluginnet. Har du ikke allerede gjort det så skynd dig at gøre det, så du kan begynde at samle værdifuld data.
Skal vi dog alligevel nævne en anden end Google Analytics vil vi anbefale Jetpack, hvor du nemt og hurtigt kan få statistik vist på din hjemmeside.
Populære plugins
Bonustrick:
Få sat Google Anlytics korrekt op fra start. Opsæt tracking på formularer, knapper, ordre mv. så du kan se om f.eks. Google AdWords kan betale sig.
8. Backup
De fleste webhoteller tager dagligt backup. Er du ikke helt sikker på om der tages backup af dit webhotel så vil jeg anbefale hurtigst muligt, (når du lige har surfet lidt rundt på vores hjemmeside selvfølgelig) at tage kontakt til din leverandør og høre ind til backup. Hvor ofte tages de? Hvornår? Hvor lang tid gemmes de? Kan du selv tilgå dem? Og hvis ikke; koster det noget at få kørt sin backup ind?
Men foruden at webhotellet tager backup kan du faktisk også selv gøre det – og for rimelige penge også. På den måde bliver du selv herre over backuppen over din hjemmeside, og du behøver ikke sætte hele din lid til din leverandør. Du skal bruge et plugin såsom BackUpBuddy og en filserver. Det anbefales at filserveren IKKE er webhotellet, hvor din hjemmeside ligger på. Et eksempel kunne være Dropbox. Ved installering af dette plugin synkroniseret med Dropbox kan du opsætte backups og gemme dem som du ønsker.
Populære plugins
Bonustrick:
De fleste tror, at de er færdige med at opsætte backup når filerne gemmes på en en filserver. Du bliver dog nødt til, at teste om din backup reelt virker. Dette gøres ved ligge en backup ind og genskabe filer og database og se, at en udgave fra din backup rent faktisk virker.