Aveo ApS er fusioneret med Auxo ApS og CVR-nr er ændret til 34877939. Der sker ingen ændring med eksisterende aftaler

QUIZ: Find ud af, om e-handel er noget for dig!

Hvordan finder du ud af, om e-handel er noget for dig?

Du kan starte med at tage denne quiz, som vi har strikket sammen på baggrund af vores store viden om webshops. Vi har lavet mere end 1.100 af slagsen, så vi ved trods alt bare en smule om, hvad der skal til, og hvad det kræver af dig at drive en webshop.

Quizzen består af 8 ja/nej spørgsmål med tilhørende forklaring.

Hvert spørgsmål giver forskellige point, hvilket du kan se under hvert spørgsmål.

God fornøjelse med quizzen! Jeg håber, at den kan give dig en idé om, hvorvidt du har en e-handelsmand gemt i maven eller ej.

Er du god til at styre din egen tid og strukturere din egen arbejdsdag?
En af fordelene ved at være e-handelsmand er, at du kan drive en webshop fra dit eget hjem. Det betyder, at du kan tilrettelægge din dag efter din familie, børn, kæreste eller yndlings tv-serie.

Det betyder til gengæld også, at du skal være skarp til at strukturere dine dage og styre din tid – ellers tager overspringshandlinger hurtigt over, og så er endnu en dag pludselig gået!

Rigtig mange nyder dog i fulde drag, at de kan arbejde hjemmefra. Du kan altid forsøge at skabe nogle mere produktive rammer ved at indrette et lille kontor derhjemme eller ved at leje dig ind på et kontor, eventuelt på deltid, så du kan tage derhen, når motivationen måske mangler.

Ja: 5
Nej: 0

Har du mod på at lære noget nyt?
Der findes ikke nogen egentlig uddannelse i, hvordan du bliver en succesfuld e-handelsmand eller -kvinde. Derfor er det også en branche, hvor der er en stor “learning by doing”-praksis. Det handler derfor langt hen ad vejen om ikke at være bange for at prøve nogle ting af – og undervejs forhåbentlig lære noget nyt, som kan være med til at gøre din forretning større og stærkere.

Det kræver dog, at du ikke er bange for at gå ind i en branche, hvor du ikke fra starten nødvendigvis er den bedste i feltet.

Men som Astrid Lindgrens Pippi engang så klogt sagde: “Det har jeg ikke prøvet før – så det er jeg sikkert god til!”, så handler det om at turde at kaste sig ud i det.

Ja: 5
Nej: 0

Har du lyst til at bruge tid på kundeservice?
Spørger du eksperterne, er kundeservice fuldstændig alfa og omega for at drive en succesfuld webshop. Derfor skal du også spørge dig selv (og her skal du være ærlig!): Er du god til det, og har du lyst til at bruge tiden på kundeservice?

Kundeservice er essentielt for at bevare og skabe loyale kunder, og det er et effektivt salgsværktøj – så længe det altså er noget, som du husker, og som du har lyst til at prioritere på din webshop.

Tænk bare på, hvilke webshops du selv har givet 5 stjerner på TrustPilot. Det er som regel dem, hvor kundeservicen er i top, og ikke nødvendigvis dem, der sælger de billigste varer.

Ja: 5
Nej: 0

Er du god til at håndtere stressede situationer?
Black Friday, jul, sommerferie, januarudsalg… Som webshopejer er der som regel en række højtider, hvor der er ekstra meget pres på. Og det skal du helst kunne tage i stiv arm – lige så vel som du skal kunne tage de lidt mere stille perioder i stiv arm.

Til at starte med vil der sandsynligvis være stor forskel på, hvor meget tempo der er på fra dag til dag, da det tager et stykke tid, før ordrerne bliver mere og mere jævne – jo længere tid, der går, jo mere vil du kunne forudse.

Der vil selvfølgelig være stor forskel på, hvor presset det kan blive, alt efter hvordan du starter. Starter du blot på hobbyplan, vil det sandsynligvis være med et mindre setup, og du vil stille og roligt kunne bygge mere og mere på, indtil du kan leve af det fuldtid.

Satser du fra start på et større setup, skal du også være forberedt på, at der pludselig kan tikke mange ordrer ind fra den ene dag til den anden, og så kan du lynhurtigt få rigtig travlt.

Min pointe: Du skal kunne håndtere både de stressede og de stille tider, holde hovedet koldt og kunne tage det, som det kommer. Som webshopejer er ikke to dage ens, og det gælder både, når det kommer til det sjove og det mere udfordrende.

Ja: 5
Nej: 0

Er du god til at være fleksibel (både med dine kompetencer og din tid)?
Som ovenstående også klart pointerer: Ikke to dage er ens, når du driver en webshop. Derfor skal du kunne være fleksibel – og det gælder altså både med din tid og dine kompetencer. Du skal nemlig have mod på at prøve noget nyt – og samtidig være klar over, at det, der fungerede godt i går, ikke nødvendigvis gør det samme i dag.

Du er chefen, og derfor skal du også være lidt af en blæksprutte – og kunne stå for alle processer i din forretning. Du skal derfor lynhurtigt kunne skifte hat fra eksempelvis kundeservice til produktbeskrivelser til indkøber.

Det betyder også, at du skal kunne være fleksibel med din tid. Som e-handelsmand vil det nemlig for de færreste være muligt at holde en 8-16 dag. Til gengæld kan du holde “fri” på skæve tidspunkter, hente ungerne tidligt i børnehaven eller tage en lur midt på dagen – så længe du så er klar til at lægge et par timer senere.

Ja: 5
Nej: 0

Er du god til at have mange bolde i luften?
Du skal altså kunne skifte mellem mange forskellige hatte, og så skal du også være god til at have mange bolde i luften på én gang.

Rigtig mange elsker hele tiden at have gang i et eller andet (og gerne flere ting på én gang), og det synes da også at være et fællestræk blandt iværksættere det der med at være god til at jonglere.

Ja: 5
Nej: 0

Vil du helst have en arbejdsdag med tryghed, faste rammer og faste mødetider?
Trives du bedst med faste rammer, mødetider og en arbejdsdag, hvor du de fleste dage ved, hvad der venter dig? Så er du nok bedst stillet med at være arbejdstager frem for arbejdsgiver, og derfor kan det være, at det måske bliver en for stor mundfuld for dig at drive din egen webshop.

Som webshopejer får du en masse frihed, fordi du er din egen chef – det er kun dig, der bestemmer, hvad der skal gøres, og hvornår det skal gøres. Til gengæld er ingen dage ens, og du skal være klar på at tage de udfordringer, der kommer – når de kommer.

Ja: 0
Nej: 5

Kan du lide at se noget, du selv har skabt vokse sig større?
Noget af det, der tiltaler mange ved e-handel er, at du kan starte noget fra bunden for derefter at se det vokse sig større og større.

Det kommer selvfølgelig an på dine ambitioner, og der er ingen, der siger, at du absolut skal være den største på netop dit marked – du kan nemlig sagtens leve (godt) af e-handel uden at være blandt giganterne.

Men er du typen, der får et kick ud af at se det, som du har startet, vækste, så er e-handel meget vel noget for dig.

Ja: 5
Nej: 0

Og dit resultat blev…

Tid til at tælle dine point sammen!

0-10 point

Måske du lige skulle overveje det der med e-handel en ekstra gang – dermed ikke sagt, at det ikke nødvendigvis er noget for dig. Har du brug for faste rammer, er du bare nødt til at give dem til dig selv.

Har du brug for mere struktur? Så kan det eventuelt være en idé at alliere dig med en samarbejdspartner, så I kan være to om det. På den måde står du ikke med ansvaret alene, og har du brug for sparring, har du altid din partner at henvende dig til. Det kan samtidig skabe noget mere struktur, når I er to, der sammen skal få det hele til at gå op.

En anden løsning er at starte stille og roligt på hobbyplan. På den måde skal du ikke selv investere så meget i din forretning, og mens du stille og roligt starter ud, har du samtidig mulighed for at prøve af, om det er noget for dig.

15-20 point

Du er der næsten. Det er ikke sikkert, at du har en fuldvoksen e-handelsmand i maven, men har du drivkraften til det, kan du eventuelt starte en webshop op på deltid. Så kan du altid vælge at skalere op, når du er klar til det. På den måde kan du vækste din forretning stille og roligt, og når du har nået et vist omfang, kan du eventuelt gå fuldtid, hvis du har lyst til det.

25-30 point

Der er ingen tvivl: Du kunne sagtens komme til at føle dig rigtig godt hjemme inden for e-handel. Føler du dig ikke helt klar, kunne det være en mulighed at starte ud med at drive webshop på deltid.

På den måde behøver du ikke at opsige dit faste arbejde, dit studie eller hvad, du laver på nuværende tidspunkt. Ved at starte en webshop op på deltid behøver du ikke at miste dit sikkerhedsnet i form af studie eller fast arbejde, og det er en stor tryghed for dig, der ikke er klar på at satse hele butikken.

35-40 point

Du bonner helt ud på alle parametre! Og det skulle undre mig, hvis du ikke er selvstændig allerede! Måske du allerede har en webshop? Der er i hvert fald 100 procent en e-handelsmand gemt i maven på dig!

Så måske trænger webshoppen til en overhaling?

Eller måske du har en fysisk butik, som du overvejer at udvide med en webshop?

Vi er klar på at hjælpe dig godt fra start med begge dele, så du kan gøre e-handels-drømmen til virkelighed.

Har du mod på at være en del af et marked i riv-rav-ruskende vækst?

Når alt kommer til alt, kan du spørge dig selv: Har du mod på at være en del af et marked i riv-rav-ruskende vækst? For selvom der er mange om truget, er der også plads til dig.

Så med andre ord: Hvis du vil arbejde inden for et af Danmarks absolut hurtigst voksende forretningsområder, så er e-handel lige noget for dig.

Du er altid velkommen til at sende en mail vores retning eller slå på tråden, hvis du gerne vil høre mere om dine muligheder inden for e-handel.

Simon Børsting
Partner | Head of Clients
sb@aveo.dk 69 69 11 34
Sidst opdateret:
04 / 10 / 2023
Webshop